Knolselderijsoep.

Door de jaren heen ben ik knolselderij steeds lekkerder gaan vinden. Ik vind het vooral lekker als puree, gebakken of in soep!

Ik heb gekozen voor een gezond, smaakvol en licht soepje.
Ik heb geen bouillon gebruikt, de soep is daarmee ook perfect voor een vegetarisch dieet.
Door het toevoegen van knoflook en prei is de smaak van de knolselderij wel aanwezig, maar niet overheersend.

Dit recept maakt soep voor 4 a 6 personen.

Bereidingstijd: 20-30 minuten
 
Nodig:
1 knolselderij
2 preistengels
4 tenen knoflook
1 grote aardappel
1 laurierblad
1200 ml water
1 eetlepel olijfolie
zout en zwarte peper
peterselie en zure room voor de garnering
 
Voor dit recept heb ik een staafmixer gebruikt, maar een blender kan ook.
Snijd het einde van de prei er af en snijd de prei overdwars door. Snijd nu halve ringen, mag grof, en doe in een vergiet om goed te spoelen.
Verwarm de soeppot met de olijfolie en voeg de prei toe. Pers de knoflook er bij en voeg het laurierblad toe. Roer goed door en fruit voor 5 a 10 minuten.
 
Schil de knolselderij en de aardappel. Snijd in grove stukken en voeg toe aan de prei.
Bak al roerend voor 5 minuten en blus af met 500 ml water.
 
Roer door en laat nu de soep doorkoken tot de knolselderij een aardappel goed gaar zijn. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
 
Verwijder het laurierblad.
Blender de soep fijn met een staafmixer of blender tot mooi glad. De soep zal nu heel dik zijn, dus voeg het overige water toe.
Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Omdat er geen bouillon in de soep zal je waarschijnlijk iets meer zout gebruiken dan normaal.
 
Serveer in een mooie kom en garneer met de zure room en verse fijngehakte peterselie.
 
Heerlijk om met een huisgemaakt breekbrood te serveren!
 

X Emma


Throughout the years I have have become a fan of celeriac. I really like it as a puree, baked or in soup!

I have chosen for a healthy, tasteful and light soup. 
For this soup I did not use broth, this makes the soup perfect for vegetarians. 
Because I used garlic and leek, the flavor of the celeriac is not to intens. 

This recipe makes soup for 4-6 persons.

Preparation time: 20-30 minutes
 
Needed:
1 celeriac
2 leek
4 cloves garlic
1 large potato
bay leave
1200 ml water
1 table spoon olive oil
salt and black pepper
parsley and sour cream for garnish
 
I used a hand blander for this recipe. 
Cut the end of the leek and cut the lengthwise. Cut half rings now and put them in a large bowl with water, use the whole leek. Wash all the sand out. 
Heat a large soup pan and add olive oil, leek and garlic. Fry for 5 minutes, until soft. Add the bay leave.
 
Peel the celeriac and the potatoes. Chop roughly and add to the leek. Bake for 5 minutes and add 500-800 ml water.
 
Stir the soup and let it cook for 15 minutes, until the celeriac and the potatoes are done. 
 
Take the bay leave out.
Blender the soup, until smooth. The soup will be very thick now, add some water to get the right consistency.  
Taste the soup and bring to taste with salt and freshly ground pepper.
 
Serve in a nice bowl and garnish with the sour cream and finely chopped parsley.
 
Lovely to serve with fresh baked bread.

X Emma

2 gedachten over “Knolselderijsoep.

Plaats een reactie